fbpx

Навчання, Яке Приносить Користь Бізнесу. Досвід QS Games

Розвиток наших співробітників - це один зі стовпів, на якому будується культура QS Games.
Навчання, Яке Приносить Користь Бізнесу. Досвід QS Games - Boost InGame Job

У цій статті Анна Бабій з QS Games ділиться досвідом, як у них в компанії реалізується навчання співробітників.

Навчання, Яке Приносить Користь Бізнесу. Досвід QS Games - Boost InGame Job

Вплив навчання на бізнес

У часи нестабільного ринку ми зробили ставку на навчання співробітників і не помилились. Кількість колег, що навчаються, за рік зросла на 86%. Загалом у 2024 навчались або планують навчатися 59% співробітників. Ми перебудували процеси, запустили внутрішні курси по найбільш затребуваним напрямам, оцифрували вимірювання ефективності навчальних івентів та включили Sharing knowledge як одну із компетенцій для оцінки під час Performance Review співробітників. Результати цієї ініціативи вже можна відчути і виміряти в грошах, що принесло навчання в той чи інший спосіб. Наприклад, навчання для геймдизайнерів допомогло покращити наші ігри та їх показники, а навчання лідів допомогло нам будувати команди більш свідомо і за рахунок цього економити бюджети.

Learning & Development як шлях до розвитку бізнесу

Learning & Development завжди був одним із пріоритетів нашої компанії в роботі зі співробітниками, адже завдяки постійному розвитку ми покращуємо наші ігри та збільшуємо прибутки. Проте активно розбудовувати цей напрям ми почали рік тому. В Confluence ми створили Universe of learning, навчальний портал, який складається з бази знань та внутрішніх навчальних івентів.

Навчання, Яке Приносить Користь Бізнесу. Досвід QS Games - Boost InGame Job

База знань та внутрішні івенти

База знань містить безліч навчальної інформації по різним напрямам: Game design, Art, Marketing, Management, Project management, Product Analysis, HR, про внутрішні процеси та користування різними платформами тощо.

Цього року ми вирішили зосередитися на внутрішніх івентах, адже вони найбільш корисні та вигідні для компанії. Спікерами на внутрішніх курсах виступають зовнішні експерти, з якими ми погоджуємо індивідуальну програму для нас. Цього року курс з People management пройшли 27 лідів компанії, а курс по 2D пройшли 30 художників. Також ми провели курс для геймдизайнерів щодо балансу та економіки, його пройшли 20 співробітників, а домашнім завданням було розробити фічу для гри, над якою вони працюють. На осінь ми плануємо серію внутрішніх Meet Up зустрічей, спікерами на яких будуть наші співробітники, основна мета цих зустрічей – це обмін знаннями для прискорення або покращення роботи. В майбутньому ми плануємо проводити Meet Up на постійній основі, адже, окрім обміну знаннями, це класний інструмент для розвитку наших співробітників як експертів. Виступаючи спікерами вони поглиблюють свої знання в професійній сфері та опановують ораторські навички і вміння ділитися своїми знаннями.

Плани на майбутнє

Наступного року розвиватимемо лідерські скіли наших менеджерів, за рахунок внутрішнього масштабного курсу та проведемо поглиблений курс для наших геймдизайнерів з економіки та LiveOps.

Співпраця із зовнішніми провайдерами Окрім внутрішніх івентів, ми продовжуємо користуватися послугами зовнішніх провайдерів. В кінці року L&D спеціаліст разом з менеджерами та HR командою планують навчання на наступний рік. Керівники обговорюють потреби співробітників в своїх командах і подають їхні запити. Ейчари узгоджують ці запити з потребами бізнесу, потім підбирають курси від зовнішніх шкіл. Цей план є гнучким і може змінюватися протягом року, залежно від потреб команд та, зокрема, новеньких.

Навчання, Яке Приносить Користь Бізнесу. Досвід QS Games - Boost InGame Job

Оцінка ефективності навчальних івентів

Всі навчальні івенти ретельно обираються та оцінюються, до того ж, у нас є система оцінки отриманих співробітниками знань. Для нас важливо, щоб наші колеги не просто відвідували навчальні івенти, а дійсно отримували від них користь, яка принесе прибуток компанії.

Розвиток YouTube каналу

Окрім цього, ми розпочали розвиток нашої YouTube сторінки і безкоштовно ділимося знаннями з аудиторією. В прямих ефірах наша HR команда та менеджери дають поради щодо побудови власної карʼєри, а технічні спеціалісти діляться знаннями в своїх сферах, наприклад, у вересні ми плануємо розкрити тему “Як малювати ізометрію та уникнути розповсюджених помилок”. В майбутньому плануємо також ділитися нашими знаннями щодо розвитку soft skills.

Онбординг нових співробітників

Окремою складовою нашого L&D є онбординг новеньких, ми розробили та постійно оновлюємо туторіали по всім напрямам роботи, щоб полегшити адаптацію співробітників: як новеньких, так і тих, хто отримали підвищення всередині компанії.

А гарно організована база знань допомагає не лише тим, хто проходить навчання, а й тим, хто навчає. Такий підхід заощаджує час та вартість розвитку команд.

Навчання, Яке Приносить Користь Бізнесу. Досвід QS Games - Boost InGame Job

Підсумки

Якщо підсумувати, то розвиток наших співробітників – це один зі стовпів, на якому будується культура QS Games. І ми дуже задоволені результатами цього будівництва.

Leave a Reply